Bunker Rotterdam

Bunker Haven Roterdam

Deze vrij recente bunker is gebouwd voor een mogelijke 3e Wereld Oorlog. Hij is zo ingericht dat geallieerde soldaten getransporteerd konden worden vanuit deze bunker naar de frontlinie.


Deze bunker is vergelijkbaar met de geheime bunker van de Koninklijke familie.


FBB heeft de bunker volledig heringericht in 2003, met onder andere meubilair uit metrostations en voormalige schuilkelders. Oud minister en burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten heeft de bunker geopend en heeft zelfs zijn persoonlijke commando crisiskamer beschikbaar gesteld. Dit is het absoluut een hoogtepunt van deze bunker.

Bezoek Museum Bunker Rotterdam


Op afspraak kan er een rondleiding gegeven worden (vanaf 5 personen).

 Onze bunkers kunnen afgehuurd worden voor feesten, activiteiten of bijeenkomsten voor uw bedrijf  (geluidsoverlast is geen probleem in een bunker). Hierbij kunnen wij ook de catering verzorgen. Graag ontvangen wij een e-mail zodat wij u een offerte kunnen aanbieden.

RTV RIJNMOND 4-3-2005

De Koude Oorlog ligt al jaren achter ons, maar onder de grond zijn in veel gemeenten nog overblijfselen van die periode te vinden.


Elke gemeente heeft wel een soort schuilkelder, waar in oorlogstijd het bestuur moest kunnen werken. In Rotterdam kwam daar nog bij, dat troepen transporten vanaf Hoek van Holland naar het oostfront gecoordineerd moesten worden, mocht de Derde Wereldoorlog uitbreken. Daarom was er aan de Thurledeweg in de Spaanse Polder een bunker ingericht, waar 60 mensen van de Rijksverkeersinspectie twee weken lang konden werken en leven.


Een paar enthousiaste Rotterdammers hebben de bunker en alle inventaris in oude glorie hersteld. Zo is het Rotterdams Bunkermuseum ontstaan, dat vrijdagmiddag door burgemeester Opstelten wordt geopend.


Wie het bunkermuseum wil bezoeken kan zich opgeven bij www.bunkerbeheer.nl. Er wordt op afspraak gewerkt en met groepen van minimaal 15 personen. De museumbeheerders zijn nog op zoek naar spullen en naar verhalen over de schuilkelders onder Rotterdam. Ook dat kan via de website bunkerbeheer.nl


Bron: http://www.rijnmond.nl/nieuws/54811/Bunkermuseum-in-Spaanse-Polder

Bunker Museum Rotterdam in het Nieuws
STICHTING FUNCTIONEEL BUNKER BEHEER

Stichting Functioneel Bunkerbeheer is een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) die wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

OVER FBB Beheer

SiteLock

Wij verzamelen enkel data voor functioneel gebruik van de website. Hiermee wordt verder niks gedaan.

CONTACT

Onze bunkers kunnen bezocht worden voor rondleidingen en afgehuurd worden voor activiteiten.


E-mail:  Bestuur at bunkerbeheer.nl


Copyright @ All rights reserved