Over Ons

Oprichter en Voorzitter E. de Reijer

Wie zijn wij?


De Stichting Functioneel Bunkerbeheer is in 1978 opgericht door E. de Reijer en richt zich op het onderzoeken en inventariseren van civiele en militaire verdedigingswerken (vooral forten en bunkers). Deze kennis stellen wij beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek.


Wij streven ernaar om dit deel van de geschiedenis zo compleet mogelijk te behouden inclusief fora en fauna, zoals bijzondere vleermuissoorten.


Iedereen kan in aanraking komen met bunkers door onze bunkers te bezoeken. Op monumentendag zijn er rondleidingen en hiernaast kunnen aparte rondleidingen zorden aangevraagd of de bunkers worden afgehuurd voor activiteiten en vergaderingen.


FBB kan alleen maar bestaan door het enthousiasme en de inzet van haar vrijiwilligers en door de bijdrage van donateurs en belanghartigen. Lees verder over onze vrijwilligers en hoe jij vrijwilliger kan worden.
Stichting Functioneel Bunker Beheer is niks zonder haar vrijwilligers.


Onze vrijwilligers zijn geinteresseerd in en gepassioneerd over de geschiedenis van de verdedigingswerken van Nederland. Ze  onderhouden de bunkers en stellen ze open voor het publiek. Daarnaast helpen ze bij het verzamelen van meubilair, apparatuur en materialen om de bunkers te herstellen naar hun originele staat.Donateurs en partners

Stichting Functioneel BunkerBeheer (FBB) is een stichting zonder winstoogmerk. FBB kan haar werk enkel doen door de steun van  donateurs, ministeries, provinciale en lokale overheden, bedrijven en organisaties. Financiele steun, informatieverstrekking, samenwerking en donaties van spullen zijn erg belangrijk voor de stichting.


Uiteraard is FBB niks zonder haar partners.  Zonder partners, zou de FBB niet al 25 jaar  de Spoorwegbunkers kunnen beheren. Deze bunkers worden uitsluitend onderhouden voor het in standhouden van bijzondere vleermuissoorten.  Zoals  de Spoorbielzen bunker in de afbeelding rechts die al 25 jaar lang in bezit en beheer is van FBB.

Spoorbielzen NS


Vrijwilliger of Donateur worden

Wil jij graag vrijwilliger worden voor de FBB? Dat kan!


Interesse en denk jij iets te kunnen betekenen voor Functioneel Bunkerbeheer? Stuur dan een bericht naar: Bestuur@bunkerbeheer.nl


U kunt de erkenning van FBB terugvinden via de verificatie-zoekmodule van de Belastingdienst. Door de ANBI erkenning zijn giften aan FBB geheel of gedeeltelijk aftrekbaar van de belastingen. Mail vooral bij verdere vragen over het maken van een donatie of schenking aan ons.


Voor verdere informatie over ons beleid, voor een samenvatting van activiteiten en/ of voor een financieel overzicht, bekijk dan op het onderstaande document.
STICHTING FUNCTIONEEL BUNKER BEHEER

Vrijwilligers

Wie maakt het werk van FBB mogelijk?

Stichting Functioneel Bunkerbeheer is een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) die wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

OVER FBB Beheer

SiteLock

Wij verzamelen enkel data voor functioneel gebruik van de website. Hiermee wordt verder niks gedaan.

CONTACT

Onze bunkers kunnen bezocht worden voor rondleidingen en afgehuurd worden voor activiteiten.


E-mail:  Bestuur at bunkerbeheer.nl


Copyright @ All rights reserved